De Aanhuurmakelaar blijkt niet stil te zitten dit jaar. Ze waren al de eerste makelaar in Nederland die de huurder exclusief begeleidt bij bedrijfshuisvesting. Maar vanaf januari 2017 gaat het bedrijf ook nog eens als eerste makelaar in Nederland in op de achterliggende wensen en eisen van het personeel om zodoende de productiviteit van uw onderneming te verhogen en de “cost of usership” van uw gebouw te verlagen. ‘Ik ben ontzettend trots dat wij dit kunnen en gaan realiseren in het nieuwe jaar’, aldus Niels van Vliet.

In het nieuwe jaar brengt De Aanhuurmakelaar opdrachtgevers de mogelijkheid om precies in kaart te brengen welk type gebouw of welk type locatie uw bedrijf beter gaat laten functioneren. Dit doen zij door onder andere het personeel te betrekken bij een huisvestingsvraagstuk. ‘Op dit moment gaan wij naar de opdrachtgever, vragen wij waar hij naar op zoek is en gaan wij hiermee aan de slag. Maar vanaf 2017 stellen wij de vraag hoe het gebouw in plaats van een kostenpost een bedrijfsmiddel kan zijn die de onderneming daadwerkelijk succesvoller maakt. Om zo goed mogelijk antwoord te krijgen op deze vraag, hebben wij samen met diverse samenwerkingspartners vijf onderzoeken ontwikkeld; een onderzoek naar de wens van het personeel, een mobiliteitsonderzoek, een installatieonderzoek, een algeheel besparingsonderzoek naar gebouwgebonden kosten en een inventarisatieonderzoek,’ vertelt Van Vliet.’ De opdrachtgever kan bepalen welke onderzoeken zij afneemt. Dus het voortraject kan de opdrachtgever hierdoor zo uitgebreid maken als hij of zij zelf wilt. De vragen van de onderzoeken lopen uiteen van de wens van het personeel, luchtkwaliteit, mobiliteit, is gebouwoptimalisatie mogelijk en wat zijn de mogelijkheden op de markt. Het uitgangspunt is om het ziekteverzuim en personeelsverloop effectief te verlagen en de productiviteit van de onderneming te verhogen.

‘Soms blijkt verhuizen niet eens noodzakelijk, doordat er aanpassingen gedaan kunnen worden op de huidige locatie. Iets waar we door deze onderzoeken anders niet waren achter gekomen. Van deze aanpak, word ik als ondernemer in ieder geval erg blij!’ besluit Van Vliet.

Bent u benieuwd geworden naar deze nieuwe aanpak van de Aanhuurmakelaar? Neem dan contact op via info@aanhuurmakelaar.nl of bel naar 088-2264887.