Als (financieel) directeur van een bedrijf heb je in veel gevallen te maken met de huur van een gebouw. De huurnota wordt netjes ingeboekt en betaald, net als de kosten voor het personeel. Toch zou het een aanzienlijke verbetering op uw profit & loss statement weergeven wanneer deze huurnota een substantieel lager bedrag zou vertonen dan nu het geval is. Maar hoe krijgt u dat zonder veel kleerscheuren voor elkaar?

Stap 1: Een huurovereenkomst is aangegaan voor een bepaalde of onbepaalde tijd. De meeste huurovereenkomsten moeten uiterlijk één jaar voor het einde van de overeenkomst worden opgezegd. Het loont de moeite om eens na te kijken wanneer uw huidige huurovereenkomst afloopt. Als dat over een kleine twee jaar is heeft u geluk, want dan kunt u met stap 2 direct resultaat boeken.

Stap 2: Al u tevreden bent met uw huidige locatie begint de onderhandeling over uw pand met een huuropzegbrief. Richt deze aan uw verhuurder met dank voor de plezierige samenwerking. Daarmee creëert u ruimte voor de verhuurder om met een adequaat voorstel voor verlenging te komen. U heeft, met de huidige leegstand, een aantal troeven in handen, waarvan de hoge vierkante meterprijs, de verregaande indexatie en de wederopleveringsverplichting de belangrijkste zijn. Ook de verhuurder moet begrijpen dat het huurcontract is aangegaan in een economische hausse en dat inmiddels de bomen niet meer tot in de hemel groeien.

Stap 3: De rest is vrij eenvoudig. Verhuurder houdt rekening met uw wensen, zet deze voor de zekerheid nog even voor u op papier en wat u doet, is akkoord gaan met een aantrekkelijk huurvoorstel waarbij u voor de komende 5 jaar weer een fris en fruitig contract hebt. Ditmaal tegen fijnere huurcondities die uw resultaat een stuk opvrolijken.

Bovenstaand stappenplan klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Gelukkig kan ik me beroepen op het feit dat wij jaarlijks enkele miljoenen huurvoordeel voor onze opdrachtgevers realiseren, omdat wij onze kennis van de vastgoedmarkt inzetten voor het heronderhandelen van huurcontracten. We doen dat met zoveel vertrouwen in eigen kunnen dat wij ons niet laten belonen voor onze kennis, maar voor het bereikte resultaat. Lees de Best-Practices van Aanhuurmakelaar op onze website, of neem voor een oriënterend gesprek contact op met ons op: 088-2264887 of info@aanhuurmakelaar.nl